UPPDATERING: MAN SKJUTEN I HUVUDET I LINKÖPING- POLISEN SÖKER CYKLIST

Nyhet, Bild Östergötland, Linköping.

Vid 21.17-tiden på söndagen larmades polis till stadsdelen Berga, Linköping, med anledning av en misstänkt skottlossning. Väl på plats anträffades en skadad man som fördes till sjukhus för vård. Det skriver polisen på deras sida.

  • 22:45 Polisen har börjat utreda vad det är som har hänt. Ärendet är rubricerat som mordförsök och en förundersökning är inledd. Polisen misstänker att den skadade mannen har blivit skjuten. Brottsplatsen är belägen utomhus och har spärrats av för teknisk undersökning.
  • Kriminaltekniker har beordrats till platsen. Polisen har hållit förhör med flera personer som har befunnit sig i närheten. För polisen är mannens skadeläge inte känt mer än att han vårdas på sjukhus. Ingen person har ännu gripits. Med hänsyn till den pågående utredningen kan inga mer uppgifter lämnas i nuläget.

UPPDATERING MÅNDAG:

  • 06:30 Polisen har under natten fortsatt att jobba med ärendet. Det har kunnat hållas förhör med den skadade mannen som är i 25-årsåldern. Polisens kriminaltekniker har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen och avspärrningarna har hävts. Det finns ingen gripen för mordförsöket. Det skriver polisen på deras sida.
  • – Han har haft änglavakt. Målsäganden har fått någon slags skada i huvudet, men är inte allvarligt skadad. Vi har kunnat förhöra honom, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till TT.
  • Polisen är intresserad av vittnessuppgifter kring en man som lämnat platsen med en cykel.
  • -Men man kan ju ha iakttagit saker i andra delar av staden som skulle kunna hänga ihop med det här, då kan man också höra av sig till oss.” säger Nina Gual, biträdande chef i lokalpolisområde Linköping, till SR Östergötland.
LINKÖPING 20200817 Vid 21.17-tiden på söndagen larmades polis till stadsdelen Berga, Linköping, med anledning av en misstänkt skottlossning. Här är polisens tekniker på plats. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200817 Vid 21.17-tiden på söndagen larmades polis till stadsdelen Berga, Linköping, med anledning av en misstänkt skottlossning. Här är polisens tekniker på plats. Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200817 Vid 21.17-tiden på söndagen larmades polis till stadsdelen Berga, Linköping, med anledning av en misstänkt skottlossning. Här är polisens tekniker på plats. Foto Jeppe Gustafsson
error: