Polisen/ Räddningstjänsten: Brand i höbal under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Det skriver polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg på polisens sida.

  • 23.10 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Konstruktörsgatan, Linköping, med anledning av en brand utomhus. Det brann i en höbal och fanns ingen spridningsrisk till byggnader. Polisen har tagit uppgifter för en anmälan om skadegörelse genom brand.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Räddningstjänstens larm under natten:

  • 23:10 Bäckskolan – Linköping. Brand i buskage. Brand i en höbal placerad vid en plan avsedd för basketspel. Station Lambohov är på plats och släcker. Oklar orsak till branden. 
  • 00:00 Knektgatan – Linköping. Brand i det fria. Larm om brand på en innergård. Vid framkomst visar det sig att någon grillar. Räddningstjänsten lämnar platsen.
  • 00:11 V34 Härseby – Motala. Kontroll av tidigare brand. Räddningstjänsten i Motala är och kontrollerar en brandplats som de arbetade med i söndags kväll och natt. Enligt förbipasserande ska det ha spridit sig till gräset runt den tidigare byggnaden. Tre räddningsfordon är på plats för åtgärd. Uppdatering 00:35: Det fanns ingen spridning i terrängen efter kontroll. Samtliga räddningsfordon har lämnat platsen.
  • 06:33 Torsgatan – Norrköping. Automatlarm.
error: