Räddningstjänsten/ Polisen: Nattens händelser

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:01 Skogsgatan – Linköping. Undersökning röklukt ute. Inringare säger att denne sett ungdomar elda i skogen. Skall vara släckt men luktar mycket rök. Station Kallerstad åker för att kontrollera.
  • 00:40 Tannefors slussar – Linköping. Brand i container. Brand i container. Inringare försöker släcka själva. Mycket rök, räddningstjänsten åker för att kontrollera.

Polisens larm under natten:

  • Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan). En person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Det skriver polisens presstalesperson Monica Bergström på polisens sida.
  • 00.03 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett café i området Krokek, Norrköping. i en restaurang i centrala Katrineholm. Väktare hade åkt till platsen efter ett inbrottslarm. När polis kom till platsen konstaterades att en ruta krossats. Polispatrullen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.
  • 00.37 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en butik i centrala Norrköping. När polis kom till platsen konstaterades att en ruta krossats i dörren till butiken. En person hade setts lämna butiken efter händelsen, personen är ännu inte gripen. Polisen har säkrat spår på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.
  • 00.43 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett café i Norsholm, Norrköping. När polis kom till platsen konstaterades att ett fönster var uppbrutet. Polisen har säkrat spår på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.
  • 01.04 Polis larmades med anledning av en misstänkt stöld av en lastmaskin i Buskhyttan, Nyköping. Maskinen hade lastats på en släpvagn och körts iväg i riktning mot Norrköping. Polis larmades ut och klockan 02.12 stoppades ekipaget norr om Norrköping. Tre män greps, misstänkta för stöld och har förts till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. De gripna är män i 60-, 50-, respektive 20-årsålden. Släpet med lastmaskinen har tagits i beslag och bärgats från platsen.
error: