Norrköping: Dansare inspireras av Konstmuseets äng

Kultur och Nöje, Bild Östergötland, Norrköping.

Danskollektivet Ronny gästar Norrköpings Konstmuseum med projektet Carpa. Besökare bjuds in till en workshop söndagen 9 augusti där alla gemensamt skapar scenografi till föreställningen som har premiär på Konstmuseet i höst.

  • Danskollekivet Ronny har bland annat sökt inspiration i utställningen Cecilia Edefalk – Hemkomsten som är aktuell på Konstmuseet till och med 17 januari.
  • Dagsländans korta liv är utgångspunkten, workshopen hålls bredvid den äng som Cecilia Edefalk låtit anlägga i anslutning till sin utställning. På söndag 9 augusti bjuds besökarna in för att skapa egna dagsländor som blir del i den kommande dansföreställningen Carpa. Danskollektivet Ronny har inspirerats av utställningen och filosofiska frågeställningar.
  • Workshopen Dagsländan hålls söndag 9 augusti kl 14.00-15.30 i anslutning till Konstmuseets entré. Drop-in, ingen föranmälan krävs. Föreställningen Carpa har premiär onsdagen 18 november klockan 18:00 på Konstmuseet.
error: