Polisen/ Räddningstjänsten: Trafikolycka och brand under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 62 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det skriver polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver på polisens sida.

  • 00:01 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka vid korsningen Albreksvägen/Hagebygatan i Norrköping. En personbil ska ha varit på fel sida vägen, tvingat en mopedbil att vika undan och köra på en vägskylt. Föraren av personbilen ska sedan ha lämnat platsen. När polis kom fram var föraren av mopedbilen, en kvinna i 15-årsåldern, kvar på plats. Hon hade ont i handen men behövde ej uppsöka sjukhus. En förundersökning angående smitning från trafikolycka har inletts.
  • 02:35 Polis stoppade en bil för kontroll på länsväg 983 vid Styra i Motala. Föraren, en kvinna i 35-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk, brott mot knivlagen och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Passageraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk. Bilen de färdades i har beslagtagits och bärgats från platsen.

Räddningstjänstens larm:

  • 00:06 Albrektsvägen/Hagebyvägen – Norrköping. Trafikolycka. Mopedbil som väjt för annan personbil och kört in i stolpe. Inga personskador.
  • 00:16 Kapten/Drottninggatan – Motala. Trafikolycka. Personbil som kört in i trafikljus. En person drabbad, ute ur fordonet.
  • 00:51 Folketsparksgatan – Valdemarsvik. Brand i byggnad. Fristående soprum som brinner enligt inringare. 10 meter till närmaste byggnad. Uppdatering 01:05 Branden har gått igenom vägg och brinner med höga lågor. Räddningstjänsten på plats, inleder släckning.
  • 02:35 Södra Timber – Kinda. Automatlarm.
error: