Polisen/ Räddningstjänsten: Försök till mord, bråk och rån under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Fyra personer har gripits, se notis nedan. Det skriver polisens presstalesperson Björn Öberg på polisens sida.

  • 23.30 Polis larmades till en bostad i området Lagerlunda i Norrköping. En man hade allvarliga sårskador efter ett vass föremål. När polis kom dit fanns ytterligare tre personer i bostaden, samtliga tre greps. Det är två män och en kvinna, männen är i 40- och 45-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern. Den drabbade mannen är i 35-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans, tillsynes allvarligt skadad. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord och bostaden spärrades av för teknisk undersökning.
  • 00.07 Polis larmades till ett bråk i bostad i Kisa. En man skulle ha misshandlat en närstående kvinna. Polisen kom till adressen och fattade beslut om att gripa mannen. Han är i 35-årsåldern. Kvinnan var inte i behov av ambulans, ej allvarligt skadad fysiskt.
  • 03.00-04.00 Polisen fick under morgonen samtal om ett personrån i Ryd som ska ha inträffat vid 03 eller 04-tiden. En man ska ha blivit tvingad av tre personer att lämna ifrån sig mobiltelefon, nycklar och plånbok utanför ett bostadshus på Rydsvägen. Han ska också ha blivit misshandlad i samband med detta.
  • 04.06 Polis larmades till centrala Norrköping där en blodig man befann sig i en bostad. Polis åkte dit för att försöka ta reda på vad som hade hänt. Det visade sig att mannen verkade ha blivit skadad av någon annan med ett vasst föremål, samt att brottsplatsen var oklar. Den drabbade ville inte medverka till att få klarhet i händelsen. Polisen har trots allt jobbat vidare men har i nuläget ingen gripen eller någon säkrad brottsplats. Den drabbade är i 35-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans.
  • Utöver detta har polisen haft en hel del att göra med berusade personer, bråk, rattfylleri, trafikolycka med bil i mitträcket på E22, psykisk ohälsa, etc.
  • 06.30 Polisen stoppade en bilist på E22 strax söder om Söderköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, blåste positivt och blev misstänkt för rattfylleri av normalgraden, berusad på alkohol. Polisen omhändertog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet.

Räddningstjänstens larm:

  • 02:05 Skattegården – Linköping. Två personbilar som brinner. Branden hotar att sprida sig till fler bilar i närheten. Uppdatering 02.20: Branden är nu i stort sett släckt. Branden har börjat i en personbil och sedan spridit sig till ytterligare en. Räddningstjänsten räknar med att vara klara om ca 30 minuter. Inga personskador.
  • 04:25 E22 i norrgående ovanför Gusum – Valdemarsvik. Singelolycka med en personbil. En person drabbad som ska vara oskadd. Uppdatering 04.30: Norrgående fil är avstängd just nu. Räddningstjänsten räknar med att kunna öppna upp inom kort. Styrkan varnar för att det kan ligga bildelar i både norrgående och södergående riktning.
  • 06:14 Timmermansgatan – Linköping. Automatlarm.
error: