Filmstaden öppnar sina biografer igen

KULTUR och NÖJE, Bild Östergötland, Linköping.

Filmstaden meddelar börjar öppna sina biografer igen med start onsdagen den 24 juni. De första att öppna blir Filmstaden i Mall of Scandinavia i Stockholm, Filmstaden Bergakungen i Göteborg, Filmstaden Storgatan i Malmö och Filmstaden i Västerås. – Vi är oerhört glada över att få välkomna våra gäster tillbaka, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden.

Filmstaden har 35 biografer runt om i landet som har varit stängda sedan den 19 mars. Filmstaden ingår i Odeon Cinemas Group och inom koncernen har man tagit fram nya säkerhetsrutiner som gäller för samtliga av deras biografer i Europa.

– Våra gästers och medarbetares säkerhet är alltid högsta prioritet så vi har använt tiden då vi har haft stängt till att anpassa oss efter rådande situation och vidta nödvändiga åtgärder, säger Helena Eklund, Commercial Director.

En sådan är att säkra distansen mellan biobesökarna genom en utveckling av biljettbokningssystemet som innebär att det automatiskt alltid blir tomma stolar mellan varje sällskap. Dessutom sitter gästerna på varannan rad. Maxantalet per salong är 50 gäster, vilket också kontrolleras av biljettbokningssystemet.

– Med vår utveckling av bokningssystemet känner vi oss trygga med att kunna garantera att ingen hamnar för nära övriga sällskap, säger Helena Eklund.

Exempel på andra åtgärder är att ha spridda föreställningar för att undvika köbildning, utökade städrutiner, stationer med handsprit och pappershanddukar samt anpassat utbud i kioskerna.

De filmer som publiken har att se fram emot vid öppningen är bland andra den animerade familjefilmen Kapten Sabeltand och den magiska diamanten, skräckfilmen Brahms: The Boy 2 samt dramat Marie Curie. Den 1 juli har Unhinged, en actionthriller med Russell Crowe i huvudrollen premiär. Biljetterna till dessa samt övrig repertoar släpps onsdagen den 17 juni på filmstaden.se och i Filmstadens app.

Under stängningen har mängder av positiva kommentarer strömmat in från gäster och följare där många uttrycker sin längtan efter att besöka Filmstaden igen.

– Genom våra sociala kanaler har vi fått så mycket stöd och kärlek från våra besökare där det finns en stor längtan efter att njuta av en bioupplevelse hos oss igen, vilket även våra egna och andras marknadsundersökningar vittnar om. Därför är det oerhört glädjande att vi nu kan meddela att vi börjar öppna upp igen, säger Helena Eklund.

Följande datum öppnar Filmstadens biografer (*uppdaterad 3/7);

Onsdagen den 24 juni:
Filmstaden i Mall of Scandinavia (Stockholm), Filmstaden Bergakungen (Göteborg), Filmstaden Storgatan (Malmö) samt Filmstaden Västerås.

Onsdagen den 15 juli (preliminärt):
Filmstaden Jönköping, Filmstaden Linköping, Filmstaden Lund, Filmstaden Örebro, Filmstaden Umeå, Filmstaden Uppsala, Filmstaden Heron City (Stockholm), Sergel (Stockholm), Filmstaden Sickla (Stockholm), Filmstaden Söder (Stockholm), Filmstaden Täby (Stockholm).

Onsdagen den 22 juli (preliminärt):
Filmstaden Gävle, Filmstaden Karlstad, Filmstaden Luleå, Filmstaden Norrköping, Filmstaden Växjö, Filmstaden Helsingborg.

TBA:
Filmstaden Kista, Filmstaden Råsunda, Filmstaden Vällingby, Grand Lidingö, Rigoletto (Stockholm), Saga (Stockholm), Skandia (Stockholm), Sture (Stockholm), Royal Malmö, Spegeln Uppsala, Göta (Göteborg), Royal Uppsala, Filmstaden Entré (Malmö), Biopalatset (Göteborg)

LINKÖPING 20200328 Filmstaden har stängt under coronavirusets framfart.
Foto Jeppe Gustafsson
GÖTEBORG 2013 Filmstaden Bergakungen på Skånegatan i Göteborg.
Foto Jeppe Gustafsson
En biograf.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 2015-12-16 Stormtroopers vid världspremiären av Star Wars The Force Awakens på Filmstaden i Linköping.
Foto Jeppe Gustafsson
error: