LasseMajas Detektivbyrå är C Mores nya tv-serie

KULTUR och NÖJE, Bild Östergötland, Linköping.

Det blir en mystisk och klurig jul i år. Då visar nämligen C More den nya tv-serien LasseMajas Detektivbyrå, med mysterier som aldrig tidigare har filmatiserats. Det skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Inspelningarna av den nya familjeserien, som är i sex avsnitt, har börjat i Luleå och Boden under sommaren. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Sarri Littorin (RevanschDen inre cirkeln). De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall. De är ett framgångsrikt stöd till polismästaren, som i tv-serien spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlenStarke Man). Hela den stjärnglänsande skådespelarlistan presenteras i höst.

Serien bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Varje avsnitt i tv-serien baseras på en LasseMaja-bok, vars berättelser aldrig tidigare har filmatiserats. I den första säsongen berättas historierna om Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

– Det är en dröm att LasseMajas Detektivbyrå flyttar in till oss på C More! I snart 20 år har LasseMaja präglat flera generationer av barn och vuxna, och såväl böckerna som julkalendern och filmerna är att betrakta som nästintill klassiker. Nu tar LasseMajas Detektivbyå nya steg och blir en modern tv-serie som utspelar sig i nutid i vår digitala streamingvärld. Vi har stora förhoppningar om att serien kommer att samla hela familjen i jul och lösa mysterierna tillsammans med Lasse och Maja. Med FLX och väldigt duktiga talanger både framför och bakom kameran så känns det här väldigt lovande, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

LasseMajas Detektivbyrå är en serie i sex avsnitt à 44 minuter och väntas ha premiär på C More under julen 2020. Serien produceras av Andreas Emanuelsson/FLX, på beställning av C More/TV4 i samproduktion med Filmpool NordTed Kjellsson och Gustaf Åkerblom regisserar. Jessica Ericstam är huvudförfattare, storyline är skriven av Janne Vierth och Jacob Seth Fransson som har skrivit manus tillsammans med Daniel KarlssonLisa Dahlberg är exekutiv producent för LasseMajas Detektivbyrå på C More och TV4.

LasseMajas Detektivbyrå är en av flera satsningar på högkvalitativt drama för barn och ungdomar som C More och TV4 just nu gör:

  • Robssons. En robcom för hela familjen med Helena af SandebergLinus WahlgrenVictor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou i huvudrollerna. Premiär hösten 2020 på C More. Läs mer här.

  • Sommarön. Ett ungdomsdrama om vänskap, kärlek, och äventyr på sommarkollot Sommarön. Serien är skapad av Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand som låg bakom SVT-succén EaglesMolly Nutley står för regi. Förväntad premiär 2021. Läs mer här.

  • Ture Sventon. Den första säsongen om Ture och Bermudatriangelns hemlighet blev en tittarsuccé och i januari offentliggjordes att en andra säsong befinner sig i utveckling. Läs mer här.
error: