Radiofredag gästas av Eldkvarn

KULTUR och NÖJE, Bild Östergötland, Norrköping.

Eldkvarn firar snart 50 år som band. Lördagen den 22 augusti gästas Radiofredag av bandmedlemmarna Plura och Carla för att prata om bandet, livet och musiken.

  • Programmet kommer att sändas direkt i från Broadway Konditori i Norrköping. Mathias Lindholms program Radiofredag gästas då av Plura och Carla, bröder och bandmedlemmar i Eldkvarn.
  • Mathias Lindholm skriver att de kommer att prata om bandets historia, livet och musiken. Bröderna kommer att ha med sig sina gitarrrer och bjuda på avskalade, akustiska versioner.
  • Allt ifrån den plats där Eldkvarn bildades 1971.
  • Samtliga inblandade gör detta utan ersättning. Vi gör det för att vi alla behöver en musikupplevelse att minnas. År 2020 ska inte bara skrivas in i historieböckerna som året då Covid 19 slog till. På grund av just detta skitvirus är Konditori Broadway stängt när sändningen pågår.
    Det går alltså inte att närvara på plats. Jag vill tacka alla inblandad för att Ni ställer upp. Och Ni lyssnare, sätt er bekvämt och se till att ha något gott att avnjuta.
    ” skriver Mathias Lindholm i ett inlägg.

Programmet sänds på www.radiofredag.se

Fakta Eldkvarn:

Eldkvarn är en svensk musikgrupp bildad 1971 i Norrköping.Gruppen bildades av bröderna Plura och Carla Jonsson och deras kompis Tony Thorén. Deras första album, Elisabet, kom 1974 under det ursprungliga gruppnamnet Piska mig hårt. Namnet byttes till Eldkvarn 1976. Bandet är sedan länge baserat i Stockholm. Carla, Plura och Tony är fortfarande kvar i gruppen men de övriga medlemmarna har växlat. Bandets nuvarande uppställning har dock stått sig ända sedan mitten av 1990-talet.Eldkvarn tog 2015 en paus men har inte lagt ner.

Källa: Wikipedia
050413 Linköping. Eldkvarn på besök i Linköping. Bild Jeppe Gustafsson
050413 Linköping. Eldkvarn på besök i Linköping. Bild Jeppe Gustafsson
050413 Linköping. Eldkvarn på besök i Linköping. Bild Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20090919 Bandet Eldkvarn, med Plura, på Konsert och Kongress. Bild Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20090919 Bandet Eldkvarn. med Plura Jonsson, på scen i Konsert och Kongress, Linköping. Foto Jeppe Gustafsson
error: