Motala kommun polisanmäler problem i Varamon

NYHET, Bild Östergötland, Motala.

Motala kommun har gjort en polisanmälan om problemen med vattenskotrar i Varamobaden i Motala. I samma anmälan ingår nedskräpning och eldning på otillåtet sätt i Varamon, det skriver Motala kommun på deras sida.

  • Många har hört av sig till kommunen att de känner en stor oro kring dessa problem.
  • Varamobaden är inte ett tillåtet område att köra i. Åndå körs vattenskotrar där.
  • Med anledningen att problematiken har ökat så lämnade Motala kommun in en polisanmälan under dagen.
  • – Jag känner en stor oro för att en allvarlig olycka ska hända. Många barn leker och simmar både ovan och under vattenytan och det är omöjligt för den som kör vattenskoter i området att se badande barn och vuxna, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.
  • – Kommunen har själva ingen laglig rätt att ingripa. Därför gör vi nu en polisanmälan för att visa att vi tar detta på största allvar, säger Jimmy Szigeti.
  • Kommunen uppmanar badgästerna att ta med sitt avfall från stranden: Ta med dig ditt skräp från stranden – släng dem i närmaste soptunna eller ta med dig allt hem igen. Är soptunnan för tillfället full – titta vid nästa sopstation. Ställ inte skräpet bredvid tunnan. Fåglar älskar dina matrester och följer dessvärre inga regler för att inte skräpa ner – det måste vi människor istället göra.
error: