Polisen/ Räddningstjänsten: Misshandel och eldning under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, elva har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan. Det skriver polisens presstalesperson Thomas Agnevik på polisens sida.

  • 00.18 polisen kallades till Johannelundsbadet i Linköpingmed anledning av att personer eldade på platsen. När polisen kom till platsen brann en eld som polisen släckte. Två personer som anträffades vid elden misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet med anledning av att de misstänks ha eldat. En av dem, en man i 25-års åldern misstänks även för ringa narkotikabrott genom eget bruk.
  • Vid 01-tiden fick polisen samtal om inbrott på Centralbadet på Badhusgatan i Norrköping. Någon har tagit sig in i badet genom att krossa en glasruta och sedan tagit sig in genom en vägg till ett rum där ett säkerhetsskåp förvarades. Detta skåp har man försökt öppna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott men det är oklart om något har stulits.
  • 02.34 samtal till polisen om en person som gick på Lustigkullevägen i Motala och öppnade olåsta garagedörrar. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 50-års åldern i ett olåst garage. Han misstänks nu för olaga intrång. Polisen uppmanar allmänheten att hålla sina garage låsta.
  • 04.00 SOS-larm till polisen om en skadad person på Norra Promenaden i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träffade en man i 20-års åldern som misstänks ha blivit misshandlad. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel men ingen är frihetsberövad. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett antal fall av berusade personer som varit inblandade i bråk av mindre allvarlig karaktär utan att någon har skadats allvarligt eller frihetsberövats.

Räddningstjänstens händelser under natten:

  • 23:35 Jungfruvägen – Vadstena. Automatlarm
  • 00:29 Ringvägen – Mjölby. Automatlarm.
  • 00:49 Johannelundsbadet – Linköping. Det har brunnit i gräs på platsen. Personer på plats har släckt men det pyr och glöder fortfarande. Uppdatering 01.00: Vi är på plats. Mindre yta, ca 1×1 m. Vi blötlägger och kommer därefter att lämna platsen.
  • 01:16 E4, norrgående i höjd med Mjölby – Mjölby. Personbil som väjt för ett djur. 2 personer drabbade.
  • 05:58 Östra bravikenvägen – Norrköping. Brand i rishög. Uppdatering 06.23: Det är en del av högen som brinner. Vi samverkar med personal på plats. Man kommer börja forsla bort delar av högen för att minska risken för spridning och för att komma åt att släcka och blöta ner.
  • 06:08 Väderstad – Mjölby. Automatlarm.
error: