Chocken: Nöjesparker öppnar inte i sommar

NYHET, Bild Östergötland.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger till Ekot att nöjesparkerna i Sverige inte får något undantag från förbudet för folksamlingar på över 50 personer, det rapporterar Sveriges Radio.

  • – Regeringen har gjort en sammanlagd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt har förekommit inför sommaren, att det faktiskt får räcka. Och att vi har ett ansvar att se till att smittspridningen inte tar ny fart i Sverige, säger Mikael Damberg.
  • Han hänvisar till Folkhälsomyndigheten som anser att man inte ska ändra i förordningen om max 50 personer. Parks and Resorts och Liseberg har sedan en tid krävt besked av regeringen om när de får öppna parkerna. Det skriver SVT.
  • Till skillnad från djurparkerna så faller nöjesparkerna under ordningslagen och förordningen om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det är under detta som det i dagsläget inte tillåts mer än 50 personer.
GÖTEBORG 20190826 Nöjesparken Liseberg, Göteborg.
Foto Jeppe Gustafsson
GÖTEBORG 2007-05-05 Entrén till nöjesfältet Liseberg i kvällsljus.
Foto Jeppe Gustafsson
GÖTEBORG 2016-08-04 Radiobilarna på Liseberg.
Foto Jeppe Gustafsson
GÖTEBORG 2016-08-04 Slänggungan, karusell på Liseberg.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 2015-06-19 Berg- och dalbanan Jetline på Gröna Lund.
Foto Jeppe Gustafsson
STOCKHOLM 20170622 Vy, från Kastellholmen, över Gröna Lund.
Foto Jeppe Gustafsson
error: