Seriesommar på TV4 Play

KULTUR och NÖJE, Bild Östergötland.

För sena sommarnätter och regniga dagar har nu TV4 Play fyllt på med nytt innehåll. Se listan på serierna nedan.

I sommar kan tittarna njuta av ett rikt utbud av nya serier från bland annat Sverige, Danmark, England och Australien. Första säsongen av australiensiska Mystery Road gjorde stor succé på TV4 Play och redan nu kan tittarna kasta sig över den andra säsongen i detta spännande kriminaldrama.

Danska Blodsbröder har det bubblat mycket om i hemlandet. Premiären i Danmark sköts upp till 2021 så nu har tittarna chansen att se denna välproducerade thrillerserie före danskarna själva. Ännu en kvalitetsserie från Danmark är Morden i Helsingör som utspelar sig i den klassiska sommarstaden. Helt klart på samma nivå som vår svenska dito Morden i Sandhamn.

Brittiska White House Farm är baserad på verkliga händelser där en hel familj mördades på en gård i Essex en sommarnatt 1985. Tittarna får här följa en invecklad historia från morden till utredningen och den efterföljande rättegången.

Svenska humorklassiker som Solsidan (Säsong 1 och 2), Boymachine och Kontoret är också tillbaka på TV4 Play, samt mycket mycket mer.


Seriesommar på TV4 Play (i kronologisk ordning):

Blodsbröder
Dansk thrillerserie från 2020. Den nyutbildade börsmäklaren Adam kastar sig handlöst in i den smutsiga drogbranschen efter att ha fått smak på makt och snabba pengar i de kriminellas värld. Samtidigt har Adams bror Jakob brutit med sin stökiga familj och fått jobb på polisens narkotikarotel.
Finns redan nu på TV4 Play

Kommissarie Van der Valk

Brittiskt kriminaldrama i tre fristående delar. Den karismatiske och komplexe kommissarien Van der Valk ber inte om ursäkt för de ibland ifrågasatta metoder han, tillsammans med sitt dynamiska team, använder för att lösa grova brott i Amsterdam. Van der Valk är hård men aldrig dömande och han är lika bekväm i den undre världen som i de finaste salongerna för att lösa fallen han fått.
Finns redan nu på TV4 Play

Mystery Road, säsong 2
Australisk dramaserie från 2020. En halshuggen kropp hittas i ett avlägset träsk och den fåordige polisen Jay Swan och hans unga kollega Fran får i uppdrag att utreda fallet. Spåren leder snabbt paret in i narkotikahandelns värld. Samtidigt hittas en ny kropp när en helig aboriginsk plats grävs ut och Jay  ställer sig frågan om de två olika dödsfallen kan vara kopplade till varandra?
Finns redan nu på TV4 Play

Morden i Helsingör
Danskt kriminaldrama. Den framstående polisen Dan Sommerdahl löser mord i den vackra kuststaden Helsingör tillsammans med sin ständige vapendragare Flemming. Samtidigt kämpar Dan för att rädda sitt sargade äktenskap med kriminalteknikern Marianne, helt ovetande om att Flemming bär på en hemlighet som kan förstöra allt. Morden i Helsingör är en dansk dramaserie baserad på Anna Grues bästsäljande böcker.
Premiär 18 juni på TV4 Play.

Beck, säsong 5
Beck är ett svenskt kriminaldrama om polisen Beck, Sveriges kanske populäraste poliskommissarie, och hans kollegor.  Beck-filmerna kommer ursprungligen från en bokserie om tio kriminalromaner skrivna av författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöö. De tio romanerna utkom åren 1965-1975.
Premiär på TV4 Play 22 juni

The Secrets She Keeps
Australiensisk dramaserie. Agatha och Meghan lever två helt skilda liv i en förort utanför Sydney. Meghan är en framgångsrik influencer och Agatha är en introvert butiksarbetare. Men kvinnorna har mer gemensamt än de kan ana. Ingen av dem lever liv ett de vill leva, båda är gravida och de bär på hemligheter som kan förstöra deras tillvaro. En dag möts de i matbutiken där Agatha jobbar och efter det blir ingenting sig likt.
Premiär på TV4 Play 25 juni

Mord i paradiset, säsong 8
Brittisk kriminalserie från 2019. Den engelska kriminalpolisen Humphrey Goodman fortsätter att jaga brottslingar på paradisön Saint Marie. Ingen dag är den andra lik för Goodman och hans kollegor som  konstant ställs inför nya bisarra mord och utmaningar såsom mördade kändisar, tropiska stormar och förrymda ormar.
Premiär på TV4 Play 24 juni

Maria Wern, säsong 5
Kriminalinspektör Maria Wern bor och arbetar på Gotland. Hon är en skicklig polis som drivs av viljan att skapa rättvisa och hon ger sig inte förrän hon löst ett fall. Hon drar sig inte för att prova nya vägar för att lyckas.
Premiär på TV4 Play 28 juni

Summer of Rockets
Brittisk dramaserie från 2019. Vi befinner oss i England sommaren 1958. Kalla kriget pågår och en judisk familj hamnar mitt i spänningarna mellan öst och väst då pappan Samuel Petrukhin, en uppfinnare med ryskt påbrå, får i uppdrag att spionera åt brittiska underrättelsetjänsten. Serien baseras på regissörens Stephen Poliakoffs släkthistoria.
Premiär på TV4 Play 2 juli

White house farm
Brittisk dramaserie från 2019. Fem medlemmar ur en familj hittas mördade. Jakten på den skyldige sätts igång men familjeintriger och brist på bevis ställer till det för polisen. Frågan är om mördaren har ett finger med i spelet?
Premiär på TV4 Play 9 juli

Rebecka Martinsson, säsong 1
Rebecka Martinsson återvänder till Kurravaara efter några år på en prestigefull advokatbyrå i Sveriges huvudstad. Hon tar jobb som åklagare i Kiruna, men i hennes barndomstrakter väntar även ett mörkt förflutet som Rebecka nu behöver ta itu med.
Premiär på TV4 Play 27 juli

error: