De är vinnare av Östgötapriset 2020

NYHET, Bild Östergötland.

Idag meddelar Länsförsäkringar Östgöta vilka som får ta emot årets Östgötapris på 175 000. Det är tre aktörer som i år delar på prissumman 175 000 kronor. Alla tre visar på engagemang utöver det vanliga och bidrar på olika sätt till trygghet i östgötarnas vardag. Det skriver Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Folkträdgården i Linköping.
Foto Lena Holmgren

Vinnare av Östgötapriset 2020 och 75 000 kronor – Folkträdgården i Linköping

Juryns motivering:
Årets förstapristagare av Östgötapriset har lyckats förena så mycket gott i ett och samma initiativ. Med utgångspunkt i hållbarhet har de skapat en oas där människor med olika bakgrunder samlas för att umgås, lära sig nytt och njuta av naturens fantastiska tillgångar. FOLKTRÄDGÅRDEN har lyckats omfamna hållbarhetens alla perspektiv, i en nytänkande och framgångsrik verksamhet med hjärta för människor och miljö. En strålande förebild för oss alla.”

Motala Kvinnojour.
Foto Mikael Landelius

Vinnare av Östgötapriset 2020 och 60 000 kronor – Motala Kvinnojour i Motala

Juryns motivering:
De hör dig, de lyssnar. De står bakom dig och skyddar. Kämpar för att du ska våga säga ifrån, lämna den som utsätter dig för fara och börja om. De arbetar för de utsatta, i en växande samhällsfråga kring mäns våld mot tjejer, kvinnor och barn. Tack MOTALA KVINNOJOUR för att ni hjälper de som verkligen behöver er. För att ni driver deras frågor i ett större sammanhang. Ert arbete knuffar samhället i rätt riktning.”

Frivilliga Familjehem i Norrköping.
Foto Mikael Landelius

Vinnare av Östgötapriset 2020 och 40 000 kronor – Frivilliga Familjehem i Norrköping

Juryns motivering:
De räcker ut sin hand till de som behöver det som mest. För att skapa trygghet och ett sammanhang. De vägleder i ett nytt land, med ny kultur, nya system och nya människor. De ger unga som flytt en chans att få ett bra liv. Med vänner, och möjligheter att göra det man drömmer om. Det ni gör är viktigt på riktigt.

– Med Östgötapriset vill vi uppmärksamma och hylla dessa ideella krafter. Förhoppningen är förstås också att de ska kunna fortsätta driva och utvecklasina verksamheter vidare. Årets tre vinnare är otroligt fina och viktiga verksamheter som vi på Länsförsäkringar Östgöta menar bidrar till östgötarnas trygghet och möjligheter. På flera olika sätt och på olika platser i länet, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Östgötapriset instiftades i samband med att Länsförsäkringar Östgöta firade sitt 175-årsjubileum 2016. I fjol fick Ny på Landet i Mjölby, Guldkant i Söderköping och Östra Ryds IF dela på priset om 175 000 kronor. Juryn för Östgötapriset består av representanter från bolagets ledningsgrupp samt kunder som sitter bolagets fullmäktige.

error: