Persson: ”Tacksam över att jag redan nu fick möjligheten”

SPORT, Bild Östergötland, Linköping.

Den 6:e mars 2019 klev Niklas Persson in i rollen som General Manager för Linköping Hockey Club på ett tvåårskontrakt. Nu har styrelsen valt att förlänga avtalet med Niklas över säsongen 2021/2022, med option på ytterligare ett års förlängning. Det skriver Linköping HC i ett pressmeddelande.

Efter att Niklas avslutade sin framgångsrika spelarkarriär våren 2018 har han arbetat med att ta LHC:s sportsliga organisation framåt, först i rollen som assisterande general manager och sedan våren 2019 som ansvarig för verksamheten.
– Jag trivs väldigt bra i den här rollen och jag tycker att jag har ett fruktansvärt roligt jobb. Att få fortsätta jobba med att ta det här i enlighet med treårsplanen är nånting jag ser fram emot, säger Niklas.
Var det en självklarhet för dig att förlänga?
– Självklart, jag är väldigt tacksam för att jag redan nu fick möjligheten. Vi har slagit in på en intressant väg och vi har startat någonting som ska bli väldigt kul att följa framöver. Som sagt, treårsplanen har stakat ut vägen och mitt absoluta mål är att LHC ska spela SM-final inom den här tidsplanen.
Hur fortskrider ditt arbete?
– Jag och tränarna för en kontinuerlig diskussion om truppen och status kring den. Vi har fortfarande en öppning på forwardssidan och där har vi bra koll på hur marknaden ser ut, men det får ta den tid det tar. Det är viktigare att det blir rätt än att det går fort, avslutar Niklas.

LINKÖPING 20200111 Niklas Persson, General manager i Linköping HC, under lördagens match i SHL mellan Linköping HC och Brynäs IF i Saab arena.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200111 Linköpings General manager Niklas Persson deppar efter Brynäs 2-2 mål under lördagens match i SHL mellan Linköping HC och Brynäs IF i Saab arena.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200215 Hockey-legender möttes i välgörenhetsmatchen “Tillsammans mot cancer” i Saab arena.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20200215 Hockey-legender möttes i välgörenhetsmatchen “Tillsammans mot cancer” i Saab arena.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20150929 SHL match i Saab arena mellan Linköpings HC (LHC)-Modo. Bilden: Nr 23 Niklas Persson jublade efter mål.
Foto Jeppe Gustafsson
error: