Polisen: Bråk och bränder under natten

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen har under natten hanterat ett 100-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för kroppsbesiktning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Det skriver polisens presstalesperson Monica Bergström på deras sida.

22.57 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en lägenhet på Schalegatan, Norrköping. När räddningstjänst kom till platsen syntes rök och lågor från lägenheten. En person, en kvinna i 65-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans, polisen har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge. Orsaken till branden kommer att utredas och lägenheten har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska komma till platsen.

  • 23.41 Polis larmades med anledning av ett bråk på en adress i området Tegelviken, Motala. En person skulle ha hotat en annan person och bråk uppstått. När polis kom fram var det lugnt på platsen. En person, en man i 55-årsåldern, greps misstänkt för misshandel och olaga hot.
  • 00.42 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Folkets Husvägen, Skärblacka. Bilen var helt övertänd men spridningsrisken bedömdes som liten till närliggande byggnader. Polis har varit på platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.
  • 03.31 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Östgötagatan, Kisa. Den brinnande bilen stod parkerad mellan två andra bilar och det fanns en viss spridningsrisk till en mack. Polis har varit på platsen och en anmälan kommer att skrivas.
error: