Polisen: Misshandel, trafikolycka och stöld av 150 katalysatorer

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Två personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke och rattfylleri/drograttfylleri. Det skriver polisens presstalesperson Monica Bergström på polisens sida.

  • 01.45 Polis larmades med anledning av en misshandel på en adress i Finspång. En man hade misshandlat en kvinna till vilken han har en relation. Polis åkte till adressen och mannen, som är i 55-årsåldern, greps på platsen. Kvinnan ska inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans.
  • 06.31 Polis larmades med anledning av en trafikolycka på Vidingsjögatan. En bilist hade väjt för ett rådjur och kört in i en lyktstolpe varpå bilen voltat ett varv. Föraren, en man i 20-årsåldern, klagade över smärta i en hand. Polispatrullen kommer att skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.  Bilen har bärgats från platsen och kommunen har informerats om den skadade lyktstolpen.
  • 08.16 Polisen har tagit emot en anmälan om en stöld från en bildemonteringsfirma i Lönsås. Någon eller några personer ska ha tagit sig in i företagets lokaler under natten genom att bryta sig in genom ett fönster. Enligt polisanmälan har gods till ett värde av drygt 200 000 kronor stulits vid inbrottet. Det som saknas efter inbrottet är cirka 150 katalysatorer samt två datorer. Polisen har varit på plats. En brottsplatsundersökning har utförts och vissa spår har säkrats. Polisen är mycket intresserad av tips och iakttagelser av personer och/eller fordon, från platsen och det omkringliggande området, som kan sättas i samband med inbrottet. Den som har tips ombeds ringa 114 14.
error: