Uppdatering 18:11-Ytterligare två män häktade för delaktighet i mord i Norrköping den 9 april

NYHET, Bild Östergötland, Norrköping.

Den 13 april häktades två män för delaktighet i ett mord och ett försök till mord vid en snabbmatsrestaurang i Norrköping den 9 april. Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Hjorth vid Åklagarkammaren i Norrköping. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

  • Åklagaren har i dag begärt ytterligare två män häktade för delaktighet i mordet och mordförsöket den 9 april. En man i 20-årsåldern begärs häktad för mord och försök till mord och en man i 30-årsåldern begärs häktad för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.
  • Häktningsförhandlingarna genomförs vid Norrköpings tingsrätt i dag kl. 14 och kl. 14.30. Åklagaren arbetar intensivt med att förbereda häktningsförhandlingarna och kan därför inte lämna några ytterligare kommentarer, skriver man i pressmeddelandet.

UPPDATERING 7 MAJ 18:11-

Den 13 april häktades två män för delaktighet i ett mord och ett försök till mord vid en snabbmatsrestaurang i Norrköping den 9 april.  I dag har Norrköpings tingsrätt beslutat att häkta ytterligare två män för delaktighet i mordet och mordförsöket den 9 april. Tingsrätten valde att häkta de båda männen i enlighet med åklagarens häktningsframställningar. En man i 20-årsåldern häktades för mord och försök till mord och en man i 30-årsåldern häktades för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Hjorth vid Åklagarkammaren i Norrköping.

– Arbetet med att kartlägga vilka som haft kontakt med de män som häktades den 13 april resulterade i att misstankarna riktades mot de två män som häktades i dag. Det återstår fortfarande ett omfattande arbete innan förundersökningen är klar. Jag räknar därför med att jag kommer att behöva begära förlängning av åtalstiderna, säger Anna Hjort

Åtal ska vara väckt den 11 maj för de två män som häktades den 13 april och den 5 juni för de två män som häktades i dag den 7 maj.

error: