Säsongsöppning: Göta Kanal ser ökade besökssiffror inför sommaren

NYHET, Bild Östergötland, Motala.

Göta kanal ser ett ökat intresse med hemmasemestrande svenskar i sommar på grund av coronaläget i landet. ”Vi är ett 19 mil långt turistmål där ingen behöver trängas”, säger Magnus Hollwin, kommunikationschef på AB Göta kanalbolag. Det står i ett pressmeddelande från bolaget.

  • Enligt Göta kanalbolags vd Roger Altsäter kan tappet av utlänska gäster på kanalen vägas upp av hemmasemestrande svenskar. – Redan i april har vi sett en ökning med ungefär 50 procent av antalet besökare jämfört med samma period i fjol. Långt fler än tidigare besöker även vår hemsida. När många nu funderar över en trygg men gärna också aktiv semester hemma i Sverige är det klart vi som 19 mil långt och öppet besöksmål har en stor attraktionskraft. Samtidigt arbetar vi förebyggande med att genom olika åtgärder öka tryggheten på våra mer välbesökta platser, säger han i ett pressmeddelande.
  • Huvuddelen av Göta kanals förknippas mest med båtliv men nu satsar bolaget även på cykelturismen. Nu vill man även att cykelleden utmed kanalen ska klassas som nationell cykelled och för detta ska en ansökan skickas in.
  • I år ska även möjligheterna att ta sig fram med kajak och paddelbrädor utökas.
  • – Göta kanal är viktigt som semestermål för väldigt många svenskar och kommer att spela en väldigt stor roll, särskilt i ett läge när väldigt många svenskar redan innan krisen började titta på och kanske också i allt högre grad semestrade på hemmaplan, men särskilt nu när vi har den här krisen, säger näringslivsminister Ibrahim Baylan i en kommentar.
  • Göta kanal har över tre miljoner besökare varje år. Säsongsöppningen skedde den 4 maj.
error: