Uppdatering om röda pandan: Rymlingen är nu infångad

NYHET, Bild Östergötland, Kolmården.

En röd panda har rymt från Kolmårdens djurpark, det rapporterar SVT Öst.

  • Pandan har smitit från sitt hägn i djurparken vilket djurvårdare upptäckte under måndagen.
  • Den ska vara helt ofarlig för människor.
  • Företaget tror att den kan vara kvar i djurparkens område men ber allmänheten att komma in med iakttagelser om man har sådana.
  • – Vi tror att pandan fortfarande befinner sig på djurparkens område, men eftersom vi ännu inte lokaliserat honom ber vi också om allmänhetens iakttagelser i närområdet. Om man ser pandan ska man hålla den under uppsikt och ringa oss, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmårdens djurpark i ett pressmeddelande.
  • Enligt SVT Öst har djurparken sökt pandan med hjälp av veterinärer, eftersökshundar och drönare med värmekameror, dock utan resultat.

UPPDATERING 5 MAJ 19:18-

Den röda pandan Arjun som klättrade ut ur sin anläggning på Kolmården natten mellan söndag och måndag har efter ett intensivt sökarbete återfunnits i djurparken. Pandan kunde sövas av veterinär och vilar upp sig på djurparkens veterinärklinik efter en undersökning. 

  • Under eftermiddagen siktades den röda pandan av Kolmårdens medarbetare i ett område inne i djurparken. Med hjälp av en drönare med värmekamera lokaliserades pandan uppe i ett träd och Kolmårdens chefsveterinär Torsten Möller kunde söva honom med bedövdningsmedel. Efter en undersökning kan man konstatera att Anjun mår bra, men djurvårdarna och veterinärerna håller honom under extra uppsikt på veterinärkliniken under natten.
  • -Vi är otroligt glada att vi hittade honom välbehållen och att vi på ett säkert och tryggt sätt kunde söva honom. Nu ska pandaanläggningen ses över och säkras och förhoppningen är att Anjun inom kort kan få träffa sin blivande partner Ottilia. De spelar tillsammans en viktig del i bevarandet av denna starkt utrotningshotade art, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmården
KOLMÅRDENS DJURPARK 20200505
En röd panda, från Kolmårdens djurpark, har tagit sig ut från sitt hägn och är på rymmen. Djurparken söker nu efter pandan samtidigt som man ber allmänheten om hjälp med iaktagelser. Bilden fotograferad den 13 april och det är inte det djuret på bilden som rymt.
Foto Jeppe Gustafsson
Foto Kolmårdens djurpark
Foto Kolmårdens djurpark
Foto Kolmårdens djurpark
error: