Serievåren på TV4 Play

KULTUR OCH NÖJE, Bild Östergötland.

Nu har TV4 Play fyllt på med ännu mer innehåll i tjänsten för att tittarna ska kunna möta våren från soffan. Bland höjdpunkterna ses andra säsongen av ruggiga thrillerserien Blood, konspiratoriska Strangers och svenska deckare som Bäckström och Rebecka Martinsson. Det skriver kanalen i ett pressmeddelande.

TV4 Play har ännu en gång fyllt på i katalogen med kritikerhyllade serier och i vår hittas bland annat flera brittiska krimserier, svenska komedier och deckare samt amerikanskt true crime.

Första säsongen av brittiska thrillerserien Blood har varit mycket populärt på TV4 Play och tittarna kan nu se fram emot ännu en rysligt spännande säsong. Dramathrillerserien Strangers kommer att få många att ta på sig foliehatten när en väldigt obehaglig konspiration sakta men säkert tar form. Vill man hellre ha humor så rekommenderas varmt brittiska Women on the Verge och andra säsongen av svenska Sjölyckan.

Högkvalitativ true crime utlovas i amerikanska Waco som är en dramatisering av händelserna under 90-talet där en sekt belägrade sig på en ranch och stred i 51 dagar mot FBI och ATF. Allt slutade i en enorm tragedi där över 80 personer miste sitt liv.

TV4:s stora dramasatsningar som Bäckström och andra säsongen av Rebecka Martinsson hittas också självklart på TV4 Play i vår.

Serievåren på TV4 Play (i kronologisk ordning):

Blood, säsong 2
Brittisk thrillerserie från 2019. Ett år efter händelserna i första säsongen återvänder Jim Hogan hem med förhoppningen om att återförenas med sin familj. Han har blivit av med sin läkarlegitimation och detta i kombination med hans dotters sjukdom gör att han oroar sig för sina barnbarns ekonomiska framtid. Strax efter hans ankomst görs ett fynd som än en gång hotar hela familjens tillvaro.
Finns på TV4 Play redan nu

Informer
Brittiskt kriminaldrama från 2019 om Raza, en ung man boende i London, med pakistanska rötter. Efter en utekväll med sin flickvän blir Raza på falska grunder arresterad av polisen. Han kommer i kontakt med Gabe och Holly på antiterrorenheten som ser hans potential som informatör. Målet är att han ska infiltrera en grupp kallad “The Bridgetown Crew” och stoppa en framtida terrorattack i London.
Finns på TV4 Play redan nu.

Strangers
Strangers är en brittisk dramathrillerserie om universitetsläraren Jonah Mulray vars liv vänds upp och ner när hans fru Megan dör i en bilolycka utanför Hong Kong. Jonah reser iväg från London för att identifiera kroppen men väl på plats i Hong Kong visar det sig att Megan levt ett farligt dubbelliv och att hon i själva verket blivit mördad. Ett nät av konspirationer och lögner nystas upp.
Finns på TV4 Play redan nu.

Women on the Verge
Laura, Katie och Alison är dryga trettio år och lever hektiska liv i hjärtat av Dublin. Till skillnad från deras vänner som verkar ha koll på det mesta går livet inte helt som planerat för de tre kvinnorna. Istället för att skapa struktur avlöser den ena kärleksaffären den andra och en befordran på jobbet går inte ens att drömma om.
Finns redan nu på TV4 Play.

Sjölyckan, säsong 2
I den andra säsongen har Berndts nya kärlek, Maj-Gull Söderberg, gjort sig ordentligt hemmastadd på Sjölyckan. Detta innebär en hel del nyheter som inte uppskattas av alla i familjen. Tomas och Lily väntar sitt första gemensamma barn, men brottas samtidigt med sina stora olikheter. Klara och Rille har gått i parterapi under året och praktiserar nya metoder för att få fart på sin relation.
Premiär 3 april på TV4 Play.

Hidden, säsong 2

I andra säsongen av den brittiska kriminalserien Hidden återvänder vi till North Wales där DCI Cadi John och DS Owen Vaughan återigen får ett brutalt fall på sitt bord när en pensionerad lärare hittas mördad i en gammal byggnad. Spåren leder Cadi och Vaughan till en grupp udda personer och snart nystas en mörk historia upp där lögner och hämnd står i fokus. Vid sidan av utredningen följer vi vardagen för våra huvudrollsinnehavare då Cadi försöker hantera sin pappas död och Vagughan kämpar med att bemästra livet som nybliven pappa.
Premiär 6 april på TV4 Play.

Bäckström
Pojkscouten Edvin vänder sig till sin granne, kommissarie Evert Bäckström, när han hittar ett kvinnokranium i skärgården. En första analys visar att kvinnan skjutits för fem år sedan, men fallet tar en oväntad vändning när DNA-resultatet vittnar om en fysisk omöjlighet. Bäckström försöker att reda ut mysteriet och hans oortodoxa metoder leder honom i kvinnans fotspår, hela vägen till Thailand.
Premiär 7 april på TV4 Play.

Waco

Amerikanskt kriminaldrama om händelserna i Waco, Texas. I februari 1993 gör ATF ett tillslag mot Mount Carmel efter att det inkommit tips om olaglig vapenaktivitet. På området bor den religiösa gruppen Branch Davidians och ledaren David Koresh. Tillslaget går inte som planerat utan leder till den längsta vapenstriden i USA:s historia. Men vad som faktiskt hände på platsen är fortfarande oklart.
Premiär 13 april på TV4 Play.

Cobra
När en naturkatastrof hotar att slå ut hela Storbritanniens elförsörjning samlas specialgruppen COBRA kring premiärminister Robert Sutherland och hans stabschef Anna Marshall för att ta nationen genom krisen. Här finns experter, krishanterare och politiska rådgivare som nu måste utarbeta praktiska åtgärder men också hantera politiska intriger och pressade privatliv i katastrofens kölvatten.
Premiär 4 maj på TV4 Play.
 
Rebecka Martinsson, säsong 2
I säsong två närmar sig Rebecka sanningen om sina föräldrar och tvingas möta det trauma som en gång fick henne att överge sina rötter i Kiruna. Hundföraren Krister har gått vidare till ett mer stabilt förhållande medan Rebecka ännu mer går sin egen väg i utredningarna. Stockholm drar i henne, och Rebecka inser att hennes granne och kanske ende gode vän Sivving inte kommer att leva för evigt.
Premiär 6 maj på TV4 Play.

Badhotellet, säsong 7
Året är 1940. Trots krig och ockupation slår Amanda upp dörrarna för sin första säsong som ny ägare av det charmiga strandhotellet. I säsong sju återvänder stamgästerna till sitt älskade Jylland, lättade över att komma bort från de tyska uniformerna på storstadens gator. Bland besökarna finns Fru Frigh och hennes dotter Bertha som bär omkring på en hemlig förälskelse.
Premiär 7 maj på TV4 Play.

Agatha Christie: Den gula hästen
När en mordutredning startar kring en ung flickas död hittas en mystisk lista med namn i hennes sko. Men vem skrev listan och vilka är namnen?
Premiär 19 maj på TV4 Play.

error: