Mediekoncernen NTM korttidspermitterar personal

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Många företag drabbas nu av coronavirusets framfart. I allra högsta grad mediebranschen. NTM, som verkar både i landet och regionalt, drabbas nu av minskade annonsintäkter.

  • NTM som äger Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Folkbladet och Motala/Vadstena Tidning känner av den misnkade annonseringen i spåren av coronaviruset.
  • – Vi ser ett stort annonstapp i hela landet. Jag såg en uppgift om att tappet ligger mellan 30–60 procent bland de svenska tidningarna. Tittar man på NTM så tappade vi cirka 30 procent av annonsintäkterna i mars i jämfört med mars förra året, säger Lina Hedenström, vd för NTM, i ett uttalande i Corren.
  • Inom hela koncernen handlar det om 150 permitteringar. Då får de drabbade jobba 40 %.
  • Öst media, som är en del av koncernen, drabbas av 19 permitteringar på den kommersiella sidan.

En ny enkät som branschorganisationen TU – Medier i Sverige har gjort visar att flera stora mediehus kommer att förlora stora pengar även under april månad. De riskerar att förlora uppåt hälften av sina annonsintäkter. Det skriver tidningen Journalisten.

LINKÖPING 2015 Dagstidningen Östgöta Correspondenten, Corren, i ett brevinkast.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 2016 Tidningstryckeriet Pressgrannar i Linköping. Här trycks morgontidningar bla Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar.
Foto Jeppe Gustafsson
error: