Coronaviruset: Löpkurirer levererar mat från krogen i kristiderna

NYHET, Bild Östergötland, Finspång.

I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.

Mikkeller Running Club, MRC, bildades 2014 av craft beer bryggeriet Mikkeller. Mikkel själv är gammal löpare och som för många med stort ölintresse började magen bli stor. Lösningen var löpning med efterföljande besök på krogen. Mikkeller Running Club:s koncept är inkluderande, alla kan vara med. Sällskapet träffas första lördagen varje månad, löper 5-10km och träffas efter åt på puben och dricker bra öl. Enkelt, inkluderande och anspråkslöst, enligt medlemmarna som deltar.

MRC Finspång har funnits i lite drygt fyra år och tog riktig fart efter att de började samarbeta med Pata Persson och HUGO Finspång som har ett ölsortiment som passar bra för sällskapet. En gång i månaden träffas de, löper och dricker öl efteråt.

I dessa tider när restaurang- och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville medlemmarna hjälpa sitt “klubbhus” genom att leverera mat till kunder runt om i Finspång. Och detta genom att springa ut med maten.

Initiativet är främst tänkt som ett försök att få folk att stödja mindre företag som drabbas hårt i coronakrisen. Under fredagskvällen har ett tiotal löpkurirer anmält sig och de har över 100 förbeställda maträtter som ska levereras, och det lär tillkomma ännu mer beställningar under dagen.

Länk till www.facebook.com/mrcfinspang

@mikkellerrunningclub på Instagram

FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Frv Mathias Hoffrén, John Gruväng och Henrik Hildemar laddar för att leverera maten.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Frv Daniel Önnerstrand, Mats Nilsson och Calle Lindström sätter fart mot kunderna.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Anna Lachan och Eva Göhl på väg att leverera mat.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Eva Göhl laddar vagnen med matkassar.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Eva Göhl laddar vagnen med matkassar.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Eva Göhl laddar vagnen med matkassar.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. John Gruväng och Anna Lachan kollar på kartan innan leveransen.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. I mitten delägare Patrik Persson.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Henrik Hildemar ger sig av för att leverera maten.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Den här kvällen är det full fart i köket till skillnad från i veckan då luften gick ur krogbranchen i Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Den här kvällen är det full fart i köket till skillnad från i veckan då luften gick ur krogbranchen i Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Den här kvällen är det full fart i köket till skillnad från i veckan då luften gick ur krogbranchen i Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Den här kvällen är det full fart i köket till skillnad från i veckan då luften gick ur krogbranchen i Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen. Den här kvällen är det full fart i köket till skillnad från i veckan då luften gick ur krogbranchen i Sverige.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.
Foto Jeppe Gustafsson
FINSPÅNG 20200320 I dessa tider när restaurang och krogsvängen drabbas hårt ekonomiskt ville Mikkeller Running Club göra något för att stödja deras “klubbhus”, HUGO Finspång. Vad som från början var en spontan idé verkar nu bli succe! Ett tiotal löpkurirer och har över 100 förbeställda maträtter redan innan fredagen.
Foto Jeppe Gustafsson
error: