SAS PERMITTERAR 90 PROCENT AV ARBETSSTYRKAN

NYHET, Bild Östergötland.

SAS tvingas permittera runt 10 000 anställda – ungefär 90 procent av arbetsstyrkan. Det uppger flygbolagets vd Rickard Gustafson vid en pressträff.

  • Från och med måndag reducerar flygbolaget ett stort antal avgångar till följd av coronautbrottet, meddelar SAS-chefen.

SE PRESSMEDDELANDE FRÅN SAS NEDAN:

March 15, 2020 17:33Regulatory information Som en följd av effekterna av coronaviruset (COVID-19) och de åtgärder som myndigheter har vidtagit är efterfrågan på flygresor nu i princip obefintlig. SAS har därför beslutat att pausa merparten av verksamheten från och med måndagen den 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart. Med omtanke om våra kunder kommer SAS de närmaste dagarna så långt det är möjligt att upprätthålla en viss trafik, i syfte att möjliggöra hemresor från olika destinationer. Vi kommer stå till myndigheternas förfogande för att på deras uppdrag ta hem strandsatta medborgare eller upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, så långt det är möjligt. Det innebär vidare att SAS tyvärr tvingas till tillfälliga personalneddragningar som omfattar upp till 10 000 medarbetare, vilket motsvarar ungefär 90 procent av den totala arbetsstyrkan. Neddragningarna kommer att genomföras i alla delar av verksamheten, i enlighet med nationella regelverk. SAS genomför dessa åtgärder i syfte att kunna återgå till normal verksamhet så snart läget gör det möjligt. 

ARLANDA 2013 Flygresenärer på Arlanda flygplats, Terminal 5. I bakgrunden flygplan från flygbolaget Sas, Scandinavian airlines.
Foto Jeppe Gustafsson
ARLANDA 2015-10-23 Ombord (Kabinen) med passagerare på flygplan från SAS, Scandinavian airlines.
Foto Jeppe Gustafsson
ARLANDA 2015-10-23 Flygplan från flygbolaget SAS vid Terminal 5 på Arlanda flygplats.
Foto Jeppe Gustafsson
LINKÖPING 20100318 Någon som klistrar upp en reklamskylt för flygbolaget SAS.
Foto Jeppe Gustafsson
LANDVETTER 20171118 Flygbolaget SAS, här incheckning med Self service, på Göteborg Landvetter flygplats.
Foto Jeppe Gustafsson
error: