SEX NYA CORONASMITTADE I LÄNET- “KLASSAS SOM SÄRSKILD HÄNDELSE”

NYHET, Bild Östergötland, Linköping.

Ytterligare sex personer i länet har nu bekräftats smittade av coronaviruset.

Region Östergötland fick sent på tisdagen provsvar som visar att ytterligare sex personer i Östergötland smittats av coronaviruset. Ingen av de berörda är allvarligt sjuk. En av dem har provtagits i Norrköping och fem i Linköping. Smittskydd har nu inlett arbete med smittspårning kring de berörda personerna.

– Samtliga har blivit smittade under resa till Österrike. Vi ser alltså inga tecken på smittspridning inom länet i dagsläget, säger smittskyddsläkare Britt Åkerlind.

Mer information kommer att ges vid en pressträff som Region Östergötland, Länsstyrelsen Östergötland och Linköpings kommun håller idag klockan 10. Pressträffen kommer att livesändas på Region Östergötlands webbplats. Det skriver regionen i ett pressmeddelande.

UPPDATERING 12 MARS 10:11- – Igår fattades beslut om att klassa det här som en särskild händelse i region Östergötland. Det har inte att göra med de nya fallen. Anledningen är den utvecklingen vi ser i Sverige i stort, säger Rikard Lundin, stabschef vid katastrofmedicinskt centrum under presskonferensen. Det rapporterar SVT Öst.

error: